Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Απόστολος Μαλούδης


Κερκίνη. Μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα και μοναδικές ομορφιές.
Τελείως αναπάντεχα βρέθηκα και εγώ ανάμεσα στην εθελοντική δράση του 2018 καθώς στην Κερκίνη εκείνο το διάστημα πραγματοποιούσα την πρακτική μου άσκηση.
Ο Αντώνης Ηλιάδης, υπεύθυνος της δράσης με δέχθηκε με μεγάλη χαρά και βοήθησε σε ότι χρειαστήκαμε καθόλα την διάρκεια της δράσης. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος με τεράστια αγάπη, σεβασμό και συμπόνια προς τον τόπο του. Έτσι ξεκίνησαν 2 απίστευτες εβδομάδες εθελοντισμού αλλά και διασκέδασης. Γνώρισα αρκετά καινούργια άτομα ξεχωριστού χαρακτήρα ο καθένας ,και να ένα από τα πράγματα που κερδίζεις από τέτοιες δράσεις, ΦΙΛΟΥΣ!.
Η διαφορετικότητα των χαρακτήρων, ήταν αυτή που έκανε ζωντανή και ξεχωριστή την δράση. Αυτό το γεγονός έκανε και την εθελοντική μου εργασία ακόμα πιο διασκεδαστική. Ο Καθαρισμός της λίμνης και συντήρησης κάποιων παρατηρητηρίων ήταν το 2018 ο σκοπός της δράσης. Κάτω από τον βαρύ καλοκαιρινό ήλιο και όντας μια ΟΜΑΔΑ καθαρίσαμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της λίμνης.
Το να προσφέρεις αφιλοκερδώς σε έναν τόπο κάνοντας τον καλύτερο, σε γεμίζει χαρά και ευχαρίστηση. Οι ενδιάμεσες δραστηριότητες ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Κάνοντας βαρκάδα και κανό τις πρώτες πρωινές ώρες στην λίμνη Κερκίνη ακούγοντας την «ησυχία» της και κάνοντας τζιπάδα στο άγριας ομορφιάς βουνό Μπέλες, είναι  ένα ακόμη πράγμα που κερδίζεις στην δράση, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ! Η δημιουργία φίλων και εμπειριών κάνει την δράση αλλά και την Κερκίνη να χαράζεται πολύ καλά στο μυαλό μου.
Τελικά συνειδητοποίησα ότι τα ξαφνικά πράγματα είναι και τα καλύτερα!!
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ στην Κερκίνη προσφέροντας και δημιουργώντας απίστευτες εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου