Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Μανώλης Λευθεριώτης


Η δράση ήταν πολύ ωραία, η λίμνη Κερκίνη όμορφη, όπως και οι περιοχές κοντά της. Γνώρισα καλούς ανθρώπους. Στόχος μου όταν εγγράφηκα στη δράση ήταν να μάθω νέα πράγματα που θα με βοηθήσουν να βρω τον δρόμο μου. Ο στόχος μου πραγματοποιήθηκε, καθώς έμαθα πράγματα τα οποία σήμερα προσδιορίζουν τη κατεύθυνση στην ζωή μου.
Γύρω από την λίμνη υπήρχαν πολλά σκουπίδια, για τα οποία δουλέψαμε αρκετά ώστε να πραγματοποιήσουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Κατάλαβα πως όταν προσφέρεις, στην πραγματικότητα προσφέρεις στον εαυτό σου. Στην ζωή όμως πρέπει να μάχεσαι για να επιβιώσεις και για να επιβιώσεις πρέπει να τραφείς. Την τροφή όμως την παίρνεις από άλλους ζωντανούς οργανισμούς.
Κακό όλοι κάνουμε ανεξαρτήτως αν το θέλουμε ή όχι. Όμως το κακό μπορεί να περιοριστεί. Το να υπάρχουν σκουπίδια στη λίμνη και οποιαδήποτε άλλη περιβαλλοντική ρύπανση είναι κακό που μπορεί να εξοντωθεί. Αν ο κάθε άνθρωπος έχει συνείδηση των πράξεων του, και βρει λύσεις ώστε να περιοριστεί η φθορά που προκαλεί ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει τον εαυτό του ανάλογα με τις πράξεις του. Εγώ κατάλαβα ότι θέλω να ακολουθήσω μία ζωή κάνοντας όσο τον δυνατόν λιγότερο κακό μπορώ. Αυτό έμαθα από την δράση. Λογικά όμως ο κάθε άνθρωπος  έχει διαφορετικά βιώματα και αντίληψη καθώς είμαστε όλοι  διαφορετικοί. Αν θέλεις να μάθεις και εσύ κάποια πράγματα για την ζωή πολύ πιθανόν να τα μάθεις στην δράση. Είχε αστείες στιγμές, στιγμές δουλειάς, στιγμές ξεκούρασης και στιγμές αγάπης. Όταν γύρισα πίσω στο σπίτι μου, δεν το μετάνιωσα γιατί δεν κέρδισα μόνο υλικά αγαθά αλλά και πνευματικά αγαθά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου