Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Μανώλης Λευθεριώτης


Η δράση ήταν πολύ ωραία, η λίμνη Κερκίνη όμορφη, όπως και οι περιοχές γύρω από αυτήν. Γνώρισα καλούς ανθρώπους. Στόχος μου όταν εγγράφηκα στη δράση ήταν να μάθω νέα πράγματα που θα με βοηθούσαν να βρω τον δρόμο μου. 
Ο στόχος μου πραγματοποιήθηκε, καθώς απέκτησα εμπειρίες οι οποίες διαμορφώνουν την ζωή μου μέχρι και σήμερα.
Γύρω από την λίμνη υπήρχαν πολλά σκουπίδια, για τα οποία δουλέψαμε αρκετά ώστε να καταφέρουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Κατάλαβα πως όταν προσφέρεις, στην πραγματικότητα προσφέρεις στον εαυτό σου. Στην ζωή όμως πρέπει να μάχεσαι για να επιβιώσεις και για να επιβιώσεις πρέπει να τραφείς. Την τροφή όμως την παίρνεις από άλλους ζωντανούς οργανισμούς.
Κακό όλοι κάνουμε ανεξαρτήτως αν το θέλουμε ή όχι. Όμως το κακό μπορεί να περιοριστεί. Το να υπάρχουν σκουπίδια στη λίμνη και οποιαδήποτε άλλη περιβαλλοντική ρύπανση είναι κακό που μπορεί να περιοριστεί αλλά και να μηδενιστεί. Αν ο κάθε άνθρωπος έχει συνείδηση των πράξεων του, μπορεί να βρει λύσεις ώστε να περιοριστεί η φθορά που προκαλεί. 
Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει τον εαυτό του ανάλογα με τις πράξεις του. Εγώ κατάλαβα ότι θέλω να ακολουθήσω έναν τρόπο ζωής, στον οποίο να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερο κακό μπορώ. Αυτό αποκόμισα από την δράση. Λογικά όμως ο κάθε άνθρωπος  έχει διαφορετικά βιώματα και αντίληψη, καθώς είμαστε όλοι  διαφορετικοί. Πέρασα ωραία και δημιουργικά στην δράση. Όταν γύρισα πίσω στο σπίτι μου, δεν το μετάνιωσα γιατί δεν κέρδισα μόνο υλικά αγαθά αλλά και πνευματικά!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου