Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Ελένη Φράγκου


Έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που κατέθεσα την αίτηση μου για την δράση του 2018 και μόλις έξι μήνες από την αρχή και τη λήξη του εθελοντικού.
Ακούγοντας κάποιος τη λέξη εθελοντισμός σκέφτεται διάφορα. Όμως, η ουσία του είναι τεράστια. Μέσω αυτής της δράσης είχα την ευκαιρία να συν υπάρξω με υπέροχα άτομα σε ένα μοναδικό μέρος της Ελλάδας, την όμορφη Κερκίνη. Ομολογώ ότι όλες οι μέρες ήταν ξεχωριστές. Κάθε πρωί χωριζόμασταν σε ομάδες και πηγαίναμε για καθαρισμό της λίμνης και των παρατηρητηρίων.
Επίσης, κάθε μέρα είχαμε και από μία δραστηριότητα συνήθως το απόγευμα αλλά υπήρξαν και μέρες που έγιναν πρωί λόγω καιρού. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τζιπάδα, βαρκάδα στη λίμνη, κανό, ιππασία, τοξοβολία, ποδηλασία και πήγαμε και πισίνες. Όσα και να γράψω νομίζω δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν όσα ζήσαμε εκεί. Είναι τόσο όμορφο να προσφέρεις σε έναν τόπο που το έχει ανάγκη και να ξέρεις πως ήσουν εκεί για να βοηθήσεις ένα τόσο σημαντικό έργο όσο αυτό. Έγινα πιο υπομονετική, πιο δραστήρια και έμαθα να αγωνίζομαι περισσότερο για όσα θέλω να καταφέρω. Για όλα αυτά και για άλλα τόσα οφείλω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ σε αυτή την υπέροχη δράση που μου έδωσε πολλά εφόδια ώστε να γίνω ένα καλύτερο και χρήσιμο άτομο στην κοινωνία που ζούμε!
Θα καταλάβεις πως ακόμη και κάτι μικρό εκεί μοιάζει μοναδικό. Άλλωστε πλέον ένα είναι το μότο· ΖΗΣΕ. ΔΡΑΣΕ. ΠΡΟΣΦΕΡΕ.
Μη χάσεις αυτή την εμπειρία και ευκαιρία ζωής και γίνε και εσύ εθελοντής. Γίνε και εσύ μέρος αυτού του όμορφου ταξιδιού!
#kerkinivolunteers #elakiesy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου