Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Δήμητρα-Κωνσταντίνα Ιωάννου


Ονομάζομαι Ιωάννου Δήμητρα και ήμουν 2η ομαδάρχισσα στη δράση του 2018.
Από τη δική μου οπτική γωνία ο εθελοντισμός στη λίμνη Κερκίνη είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, πέρασα χρόνο και εξοικειώθηκα με τη φύση, τα ζώα και τα φυτά καθώς αυτό συμπεριλαμβάνει και την αποτοξίνωση από ίντερνετ κτλ., όπου σαν παιδί της πρωτεύουσας ήταν για μένα πρόκληση.  
Έμαθα να συνεργάζομαι με άγνωστα άτομα, τα οποία στη πορεία κατέληξαν σε όμορφες φιλίες, και  να σέβομαι τις ιδιαιτερότητες τους, με αποτέλεσμα να ωριμάσω σαν άτομο και να γίνω πιο κοινωνική. Σίγουρα υπήρχαν και οι διαφωνίες που κατέληγαν σε τσακωμούς και χαλούσαν λίγο το κλίμα, όμως στη δουλειά ήμασταν ομάδα με κοινό στόχο.
Από τις υπέροχες αναμνήσεις που έχω, δεν γίνεται να μην αναφέρω τον Αντώνη ο οποίος είναι σαν μπαμπάς της δράσης καθώς κάνει αισθητή την παρουσία του με το χιούμορ, τις ιστορίες, την παρέα του στις δραστηριότητες, αλλά και με τις συμβουλές του. Τέλος, μέσα από αυτή τη δράση έμαθα τι πραγματικά σημαίνει ανιδιοτέλεια, ένιωσα πως είναι να συνεισφέρεις σε ένα τόπο που το έχει ανάγκη, αλλά και ικανοποίηση όταν είδα το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μας.
Αν βρεθεί κανείς στη Κερκίνη ως εθελοντής, ή και ως απλός περαστικός, θα δει ότι γαληνεύει η ψυχή του σε αυτό το μέρος και τότε θα καταλάβει γιατί όλοι εμείς μιλάμε για τη Κερκίνη με τόση αγάπη αλλά και την επισκεπτόμαστε συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου