Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Ευαγγελία Γαγάνη


Ονομάζομαι Ευαγγελία Γαγάνη, είμαι 19 χρονών, και ήμουν εθελόντρια στη δράση του 2017. Η δράση αυτή ξεπέρασε, μακράν, κάθε προσδοκία μου. Η αλήθεια είναι ότι ερχόμενη στην Κερκίνη δεν είχα και πολλές απαιτήσεις/προσδοκίες.
Είχα μόλις ξεμπερδέψει με τις πανελλήνιες, ήμουν σίγουρη ότι περνούσα στην πρώτη μου επιλογή και ήθελα απλά να ξεφύγω λίγο, να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και να καταλάβω λίγο καλύτερα τι σημαίνει τελικά ‘’ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ’’.
Και οι στόχοι μου επετεύχθησαν, σίγουρα, και με το παραπάνω. Στην Κερκίνη, εκτός από την απίστευτη φυσική ομορφιά του τοπίου, την οποία και ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά, γνώρισα και μια απίστευτη φυσική εσωτερική ομορφιά ανθρώπων.
Παράλληλα, κατάλαβα, ότι παρόλο που ο κόσμος μας, όπως έχει δημιουργηθεί σήμερα, πολύ δύσκολα (όχι όμως ακατόρθωτα) αλλάζει, εντούτοις είναι πολύ σημαντικό, κυρίως για προσωπικούς λόγους, να βάζουμε, όταν και όπως μπορούμε, τα μικρά μας λιθαράκια για τη βελτίωση του. Γιατί πολλά μικρά λιθαράκια θα φτιάξουν τελικά ένα πολύ μεγάλο πύργο.
Φεύγοντας από την Κερκίνη, παίρνω μαζί μου πολλούς ανθρώπους, τους οποίους τολμώ να αποκαλώ φίλους ή ακόμα πιο παράτολμα, οικογένεια. Και αυτό, γιατί σε τελική ανάλυση, φίλος δεν είναι μόνο αυτός τον οποίο γνωρίζεις πολύ καιρό, αλλά και αυτός με τον οποίο έχεις ζήσει πολύ έντονες στιγμές. Και με τα παιδιά της Κερκίνης μας ενώνει και θα μας ενώνει η διάθεση για αφιλοκερδή προσφορά και το όμορφο κλίμα, που καταφέραμε να δημιουργήσουμε.
Και για να εκμυστηρευτώ και τη μικρή μου αλήθεια, νομίζω πως όλα αυτά τα άτομα με βοήθησαν λιγάκι να γίνω πιο ανοιχτή στον κόσμο και να εμπιστεύομαι περισσότερο τους ανθρώπους.
Η δράση αυτή, ωστόσο, μου έδωσε επίσης να καταλάβω, πως πίσω από κάθε εθελοντικό πρόγραμμα, εκτός από τους ίδιους τους εθελοντές, υπάρχουν και άτομα, που δίνουν μεγάλο μέρος του εαυτού τους για την υλοποίηση της δράσης. Ο λόγος, βέβαια, γίνεται για τον ίδιο το διοργανωτή (κ.Ρέκλο), χωρίς την (οικονομική και υλική) ενίσχυση του οποίου η δράση θα ήταν απλά ένα όραμα και τον υπεύθυνο του προγράμματος (κ.Ηλιάδη), ο οποίος εκτός από τις ατελείωτες ώρες δουλειάς που αφιερώνει στη δράση, μας μετέδωσε και συνεχίζει να μας μεταδίδει τη λάμψη και τον ενθουσιασμό του.
ΓΙΑΤΙ  ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.
Και για να ολοκληρώνω σιγά-σιγά, γιατί είμαι και λίγο επιρρεπής στις αμπελοφιλοσοφίες, η δράση της Κερκίνης μου αφήνει μόνο θετικές εμπειρίες και κυρίως μου δίνει το κίνητρο για να συνεχίσω την εθελοντική μου πορεία. Μια εθελοντική πορεία που θα είναι, σίγουρα,  συνδεδεμένη με τον πρώτο της κρίκο (την Κερκίνη). ΓΙΑΤΙ Η ΚΕΡΚΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΥΓΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου