Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Εύη Ουρανού


Ονομάζομαι Ουρανού Εύη, κατάγομαι από το Ρέθυμνο της Κρήτης και συμμετείχα στο εθελοντικό πρόγραμμα της Κερκίνης το καλοκαίρι του 2017. Το πρόγραμμα του ΄17 διοργανώθηκε από την οικοτουριστική μονάδα του Οικοπεριηγητή με υπεύθυνο προγράμματος τον Αντώνη Ηλιάδη.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα: Η εθελοντική δράση διήρκησε ακριβώς 2 εβδομάδες και διεξήχθη εντός του πρώτου 15ήμερου του Αυγούστου. Ωστόσο, ο υπεύθυνος του προγράμματος ήταν παραπάνω από πρόθυμος να κανονίσει για τη διαμονή μας στην Κερκίνη πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη της δράσης σε περίπτωση που τα εισιτήρια μας το «απαιτούσαν». Την ίδια εξυπηρετικότατα και ευγένεια δεχτήκαμε και στις μεταφορές από και προς του αεροδρόμιο.
Όσον αφορά το περιεχόμενο της δράσης, ήταν πλούσιο σε ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές αξίες σε συνδυασμό με τη διασκέδαση και τη δημιουργία στέρεων ανθρώπινων δεσμών. Ήταν 12 ημέρες γεμάτες περιβαλλοντική εθελοντική εργασία, μετάδοση γνώσης και ευχάριστες στιγμές διασκέδασης.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής μου στην Κερκίνη, τόσο ο Οικοπεριηγητής όσο  και ο Αντώνης (στον οποίο πλέον μιλάω στον ενικό, μιας και τον θεωρώ φίλο μου) με έκαναν να νοιώθω ευπρόσδεκτη στον τόπο τους, με βοήθησαν σε οποιοδήποτε θεματάκι αντιμετώπισα και  πραγματικά μου προσέφεραν όσες υπηρεσίες χρειαζόμουν αλλά και όσα αισθήματα προσδοκούσα από το πρόγραμμα.
Στην Κερκίνη αυτές τις 12 ημέρες μεγάλωσα, έμαθα, ένιωσα. Το εθελοντικό είναι μία τεράστια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες (πιστέψτε με από πολλές απόψεις) καθώς και μία μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης του τόπου. Νομίζω αν δεν υπήρχε το πρόγραμμα αυτό, ούτε την Κερκίνη θα γνώριζα ούτε θα είχα μία ακόμη οικογένεια κι ένα ακόμη χωριό.
Έτσι λοιπόν, πιστεύω ότι το εθελοντικό πρόγραμμα ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί, να κρατήσει όσα έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής και να εξελιχθεί. Όπως, επίσης, πιστεύω ότι με την όρεξη και την αγάπη του Αντώνη για τη δουλειά του αλλά και την πίστη του Οικοπεριηγητή για τον τόπο και τους ανθρώπους του, η εξελικτική αυτή πορεία είναι αδιαμφισβήτητη.
Κλείνω θέλοντας να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους σε αυτή τη δράση που έγιναν τα ελατήρια για μένα ώστε σήμερα να θέλω να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό, την ανθρώπινη επαφή και τις αξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου