Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Αθανάσιος Σιασιαρίδης


Ονομάζομαι Σιασιαρίδης Αθανάσιος και πήγα ως εθελοντής στην Κερκίνη τον Αύγουστο του 2016. Η εθελοντική δράση στον τόπο θεωρώ ότι είναι κάτι απαραίτητο για διάφορους λόγους. Η περιοχή αποτελεί έναν παράδεισο επί γης και η ομορφιά της αξίζει τον εθελοντισμό ώστε να μετριάζονται οι ανθρώπινες επιδράσεις στην περιοχή. Η λίμνη ρυπαίνεται συνεχώς και επίσης είναι απαραίτητο να υπάρχουν κατασκευές για τη φιλοξενία των πανέμορφων πτηνών που μένουν μόνιμα εκεί ή απλώς κάνουν μια στάση.
Πέραν αυτού το εθελοντικό της Κερκίνης αποτελεί ένας τόπος νέων γνωριμιών και επίσης με την συμβολή του Οικοπεριηγητή αποτέλεσε μια εμπειρία ζωής και ψυχικής ανάτασης, καθώς δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν αυτό τον όμορφο τόπο.
Ο υπεύθυνος της δράσης Αντώνης Ηλιάδης υπέδειξε σοβαρότητα κατά τη διάρκεια του εθελοντικού και υπήρξε στήριγμα για πολλές δυσκολίες. Η οργάνωση από μέρους του ήταν εξαιρετική και αποτέλεσε καθοριστικός παράγοντας για να με προσελκύσει στο εθελοντικό. Το σημαντικότερο προσόν που διαθέτει είναι ότι πονάει τον τόπο σαν να είναι παιδί του και έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, πράγμα που δύσκολα βρίσκεις σε άνθρωπο. Προσωπικά για εμένα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα φέρω για πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου