Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

ΔΡΑΣΗ 2018_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

 «Ο εγωισμός είναι το πρόβλημα της εποχής. Μας κάνει το κέντρο του κόσμου μας και μας απομονώνει. Όσο απομονώνεται ο άνθρωπος, τόσο φτωχότερος γίνεται και όσο κλείνεται στον εαυτό του γίνεται δυστυχισμένος».
Με τις ρήσεις αυτές του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για παρακαταθήκη, ο Οικοπεριηγητής, ανακοινώνει την έναρξη ακόμα ενός ταξιδιού στον κόσμο της προσφοράς και του εθελοντισμού στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.
Συνοδοιπόροι μας φέτος, αγόρια και κορίτσια από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Λέσβος, Μεσσηνία, Κρήτη, Κοζάνη, Ημαθία, Ξάνθη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Δράμα, Φθιώτιδα, Χίος και Κύπρος μας στέλνουν, φοιτητές και απόφοιτους Λυκείου που αφήνουν πίσω τους τις καλοκαιρινές τους διακοπές κι έρχονται στον τόπο μας να ενώσουν τη δύναμη τους μαζί μας στο όραμα του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από τον παραλίμνιο καθαρισμό της Λίμνης Κερκίνης και την αποκατάσταση ζημιών σε περιοχές υποδομής επισκεπτών.
Από τις 29 Ιουλίου και για 10 ημέρες, οι 26 εθελοντές μας, θα συνεχίσουν το έργο της περσινής δράσης που τα αποτελέσματα της έδειξαν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος που έχει η λίμνη μας με τα σκουπίδια και όχι μόνον.  
Παράλληλα, κατά την διάρκεια της δράσης, ο Οικοπεριηγητής έχει προγραμματίσει σειρά περιηγητικών δράσεων ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τους φετινούς του εθελοντές, που μέσα από αυτές, εκτός από τις ομορφιές του Εθνικού Πάρκου, θα γνωρίσουν όλα τα σημαντικά Αρχαιολογικά, Μουσειακά και Ιστορικά μέρη του Νομού μας.
Τέλος, η όλη δράση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τους χορηγούς της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου