Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Έφη Αποστόλου


Ονομάζομαι Ευσταθία Αποστόλου και συμμετείχα στην εθελοντική δράση του 2017, σε ηλικία 17 ετών.
Οι μέρες που πέρασα στην Κερκίνη με βοήθησαν να δω πολλά πράγματα με διαφορετικό μάτι. Πίστεψα στον εαυτό μου, πίστεψα στην ομάδα και αλλά και στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Στην δράση του 2017 ήμασταν 25 άγνωστοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καταφέραμε να συνυπάρξουμε αρμονικά αλλά και να δεθούμε. Μπορεί να μην έχω κρατήσει επικοινωνία με τα περισσότερα παιδιά αλλά εάν χτυπήσει το τηλέφωνο και κάποιο από τα παιδιά μου ζητήσει βοήθεια είμαι σίγουρη ότι θα τρέξω.
Επίσης, το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά οργανωμένο. Ο χρόνος, τα γεύματα, η δουλειά και οι περιηγήσεις μας ήταν τόσο καλά προγραμματισμένα που είδαμε και κάναμε τόσα πράγματα, χωρίς ούτε μια στιγμή κάποιος να παραπονεθεί για κόπωση.
Την ίδια στιγμή, οι περιηγήσεις ήταν μοναδικές. Θεωρώ τον εαυτό μου υπερτυχερό που μπόρεσα να συμμετέχω σε όλες και να γνωρίσω αυτή τη πλευρά της Κερκίνης. Η βαρκάδα, η τζιπάδα, το κανό. Κάθε εμπειρία ήταν ξεχωριστή και πρόσφερε άλλα συναισθήματα και εικόνες.
Όσο για τον εθελοντισμό, είναι απαραίτητος όχι μόνο στην Κερκίνη αλλά και σε όλο το κόσμο. Η Ελλάδα μας με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της υποφέρει και μόνο εμείς μπορούμε να την βοηθήσουμε. Η προσφορά του εθελοντισμού στο άτομο και στην κοινωνία είναι αναμφισβήτητη και θα χρειαστώ ώρες για την αναλύσω.
Τέλος, οι άνθρωποι που στελεχώνουν το πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή απέδειξαν ότι ξέρουν τι κάνουν. Ιδιαίτερα ο κος Αντώνης , κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει δώσει την ψυχή του για αυτό. Ήταν πάντα κοντά σε όλους με τον τρόπο που τον χρειαζόταν ο καθένας. Η εθελοντική δράση ήταν η πρώτη φορά που πέρασα τόσο χρόνο μακριά από το σπίτι μου, όμως χάρης στον κ. Αντώνη δεν ένιωσα ούτε στιγμή άσχημα ή ανασφάλεια.
Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποτυπώσω στα λόγια πλήρως την ευγνωμοσύνη μου για τις μέρες που πέρασα στην Κερκίνη. Σαν ένας άνθρωπος που έχει βιώσει το πρόγραμμα σας ζητώ να βοηθήσετε ώστε όσοι περισσότεροι άνθρωποι να μπορέσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα!
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου