Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Κατερίνα Τσέτουρα


Είμαι η Κατερίνα Τσέτουρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και έχοντας κάνει τα τελευταία χρόνια μια έρευνα για την Κερκίνη, με συζητήσεις ντόπιων και έχοντας ζήσει την εμπειρία της δράσης  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ 2015» μπορώ να σας εκφράσω την γνώμη μου για τον τόπο αλλά και την προσφορά του εθελοντικού τόσο στους εθελοντές, στον τόπο αλλά και στους ντόπιους.
Η Κερκίνη ήταν ένα μέρος άγνωστο στο ευρύ τουριστικό κοινό. Μεγάλη προσπάθεια τέθηκε από ντόπιους όπου η επιθυμία τους για άνθηση του τόπου τους οδήγησε την ανάδυση τουριστικών μονάδων, (Οικοπεριηγητής).
Ο Φορέας Διαχείρισης της Κερκίνης σε συνεργασία με τη wwf Ελλάς ξεκίνησε μία διοργάνωση που είχε μεγάλο αντίκτυπο κυρίως στους νέους.
Είναι άκρως σημαντικό να σημειωθεί πως η αποχώρηση του wwf Ελλάς (που ήταν κυρίως στην εύρεση εθελοντών) δεν έφερε πολλά σημαντικά προβλήματα αφού με την συνεισφορά του κυρίου Ρέκλου η εθελοντική δράση συνεχίστηκε, εξελίχθηκε και αναβαθμίστηκε.
Το εθελοντικό πρόγραμμα της Κερκίνης είναι σημαντικό για όσους το έζησαν, προσωπικά μου προσέφερε  μία αντικειμενική οπτική γωνία της έννοιας εθελοντισμός, προσφοράς και αγάπης του τόπου.
Από το εθελοντικό δημιούργησα φιλίες που μέχρι και σήμερα υφίστανται, ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, οικολογική συνείδηση και αναμνήσεις που αναπτύχθηκαν από όλες τις δραστηριότητες και δράσεις, που ήταν σημαντικές για εμένα.
Από τότε και μέχρι σήμερα και έχοντας συμμετάσχει σε αρκετά εθελοντικά πρόγραμμα μπορώ να σας δηλώσω με βεβαιότητα πως η Κερκίνη προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο γνώσεων και εμπειριών για το άτομο που έρχεται πρώτη φορά στον τόπο ή γίνεται εθελοντής για πρώτη φορά.
Όσον αφορά τον κύριο Ηλιάδη, ο οποίος είναι και άνθρωπος που εργάζεται πιο πολύ από όλους για να εκπληρωθεί η δράση αυτή, θεωρώ πως η προσφορά του είναι αξιοσημείωτη.
Μέχρι σήμερα έχω υπάρξει η μικρότερη ηλικιακά εθελόντρια, (16 ετών) στη δράση της Κερκίνης και παρόλο αυτά ένιωσα ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Ο κύριος Ηλιάδης δίνει ένα κομμάτι του εαυτού του μέσω της δράσης αφού είναι αδύνατο να μην αγαπάς κάτι που κανείς με τόσο αγάπη.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ πως ένας ακόμα σύνοδος πέρα από τον κύριο Ηλιάδη θα ήταν χρήσιμος για έναν και μόνο λόγο,  όλη αυτή η αγάπη και εμπειρία να μεταλαμπαδευτεί και σε ένα «κληρονόμο». 
Η Κερκίνη έχει μεγάλο τοπικό πλούτο και έχει αξιοποιήσει αρκετές από τις δυνατότητες τις χάριν στην αγάπη των ντόπιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου