Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Εύα Αναστασιάδη


Με λένε Εύα Αναστασιάδη και ήρθα στην Κερκίνη στην προηγούμενη εθελοντική δράση, το καλοκαίρι του 2017. Η συμμετοχή μου στην δράση μου χάρισε μια σειρά από μοναδικές εμπειρίες που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία που είχα, και πιστέψτε οι προσδοκίες μου κάθε άλλο παρά χαμηλές ήταν. Στην δράση είχα την ευκαιρία να γνωριστώ με 24 άλλα άτομα γεμάτα όρεξη και διάθεση να προσφέρουν χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Με κοινό άξονα λοιπόν την θέλησή μας να μετατρέψουμε την λίμνη Κερκίνη στο όμορφο βιότοπο που είναι κανονικά, χωρίς τις αθέμιτες επεμβάσεις των ανθρώπων που απερίσκεπτα πετούν τα σκουπίδια τους στις ακτές της λίμνης, τα οποία συσσωρευόμενα ξεπερνούν τον 1 τόνο (!) σκουπιδιών, βάλαμε τα δυνατά μας μαζεύοντας … σακούλες σκουπίδια από την ακτή της λίμνης και επισκευάζοντας … παρατηρητήρια της λίμνης, δουλειά βαρυσήμαντη. Βέβαια εκτός της βοήθειας που προσφέραμε εμείς στο περιβάλλον της Κερκίνης πήραμε και εμείς πολλά πράγματα από αυτήν και για αυτό είναι υπεύθυνο τόσο το περιβάλλον της λίμνης αλλά και ο Αντώνης Ηλιάδης. Ο άνθρωπος αυτός μας καθοδήγησε όχι μόνο κατά την διάρκεια αλλά και πριν καν αρχίσει η δράση ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτήν.
Επίσης οργάνωσε την δράση με τρόπο ώστε τόσο να προσφέρουμε όσο μπορούμε περισσότερο ο καθένας, κάνοντας μία πολύ σωστή, και λόγω πείρας, εκτίμηση για τις δυνάμεις μας, όσο και να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες και μπορεί να μην έχουμε την ευκαιρία ποτέ να τις ξαναζήσουμε, φρόντισε δηλαδή τόσο για την σωματική μας υγεία όσο και για την ψυχική μας καλλιέργεια.
Τέλος ο άνθρωπος αυτός κατά την διάρκεια της δράσης μας βοήθησε να προσαρμοστούμε στην δουλειά, μας έμαθε χρήσιμα πράγματα για την λίμνη και το φυσικό περιβάλλον, μας βοήθησε να διαμορφώσουμε ένα ευχάριστο και συνεργατικό κλίμα μεταξύ μας, άμβλυνε τις τριβές πριν καλά-καλά δημιουργηθούν και μας έκανε να νιώσουμε την πραγματική αξία που έχει ο εθελοντισμός, να γευτούμε τα οφέλη του και να εμπνευστούμε να συνεχίσουμε.
Με την βοήθειά του λοιπόν κατάφερα εγώ, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές, να πάρω πάρα πολλά εφόδια ζωής από αυτήν την δράση που θεωρώ ότι είναι εμπειρία ανεκτίμητη. Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι η δράση αυτή θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να της δοθεί το κατάλληλο βάρος και η αναγνώριση που της αξίζει, καθώς όχι μόνο οι εθελοντές της προσφέρουν, αλλά ακόμα περισσότερο λαμβάνουν από αυτήν και γίνονται και πρότυπο για τους γύρω τους, όπως φαίνεται από τον ανοδικό αριθμό αιτήσεων για την δράση τα τελευταία χρόνια! Βέβαια όμως για να συνεχίζει να στέκεται στα πόδια της πάντα η βοήθεια από τον οποιοδήποτε είναι επιθυμητή έως απαραίτητη, καθώς αυτό που λείπει πολύ σε αυτήν τη δράση είναι το ενδιαφέρον και η στήριξη των περισσότερων ανθρώπων που δεν συμμετέχουν ενεργά στην δράση για αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου