Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ_Ελευθερία Σειρά


Όταν οι εθελοντές φεύγουν από την Κερκίνη είναι κυριευμένοι με πολλά συναισθήματα που μόνο καλές εικόνες μπορούν να τους αφήσουν.

Για ανεξάρτητο λόγω ζητήσαμε μετά από καιρό (και κάποιοι μετά από χρόνια), να μας γράψουν τι υπάρχει σήμερα μέσα τους από την Κερκίνη και την εθελοντική δράση.

Πάμε να παρουσιάσουμε ένα ένα τα γραφόμενα τους. 

Ονομάζομαι Ελευθερία Σειρά και συμμετείχα στη δράση του 2017.
Μέσω μιας εκδρομής με την σχολή στη λίμνη Κερκίνη το 2015 ενημερώθηκα για πρώτη φορά από τον κ. Αντώνη σχετικά με το εθελοντικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Δεν κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα από το πόσο παραστατικά μας περιέγραψε την δράση και την ανάγκη για εθελοντές ώστε να γίνει κάτι καλό για τον τόπο του, αλλά και για την προστασία μια περιοχής που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.
Την επόμενη χρονιά πέρασα από συνέντευξη, επιλέχθηκα μετά από την μακρόχρονη διαδικασία φιλτραρίσματος και αξιολόγησης των πιθανών εθελοντών, που θεωρώ ότι πολύ καλώς γίνεται, και παρόλους τους αρχικούς δισταγμούς μου έφτασα στην Κερκίνη. Από όλη την εμπειρία μου λοιπόν, μου έχουν μείνει η καλή οργάνωση του όλου προγράμματος, οι άριστες εγκαταστάσεις, οι φιλίες που δημιούργησα, η επικοινωνία με άτομα που μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα και βλέψεις και φυσικά η απέραντη ομορφιά του τόπου. Θεωρώ, ότι άφησα το μικρό μου λιθαράκι όσον αφορά τον καθαρισμό της λίμνης, ενώ από την στιγμή που τελείωσε το πρόγραμμα προσπαθώ όσο μπορώ να το προωθήσω. Συνοψίζοντας, θα κλείσω με μια φράση: Η συμμετοχή μου στο εθελοντικό πρόγραμμα ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσα να επιλέξω για το καλοκαίρι μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου