Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΔΡΑΣΗ 2018_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_Σπύρος Πέττας


Γεια σας παιδιά! Ονομάζομαι Σπύρος Πέττας, είμαι φοιτητής του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και δυστυχώς είμαι ο μόνος από την παρέα μου που δεν έχει κάποιο nickname, αφού αυτό που είχα δεν με αντιπροσωπεύει πια (καλά... λίγο). Αλλά, για να σας λύσω την απορία, οι κοπέλες της παρέας με φώναζαν «άτριχη αγάπη» γιατί πριν από τα 19 ήμουν ο μόνος από τα αγόρια στην παρέα που δεν είχε… τρίχες στο πρόσωπο.
Όπως έχω πει, έχω ρίζες από την Κέρκυρα και την Κύπρο αλλά είμαι μεγαλωμένος στην μεγαλόνησο. Από αυτόν τον συνδυασμό έχει προκύψει ένα άτομο ασυνήθιστο, περίεργο και ισχυρογνώμον (λέω μόνο τα αρνητικά, τα θετικά να μου τα πείτε εσείς). Κάτι άλλο ενδιαφέρον για εμένα είναι ότι μου αρέσουν τα φίδια (και δεν εννοώ τους ανθρώπους).
Ο εθελοντισμός για εμένα είναι μια μορφή δράσης που από μόνη της αποτελεί έκφραση ανιδιοτέλειας κι ευαισθησίας για τα κοινά. Επέλεξα να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό για να μάθω νέες δεξιότητες, είτε είναι κοινωνικές, είτε επικοινωνιακές και για να βοηθήσω αυτούς που το έχουν ανάγκη. Για εμένα εθελοντισμός σημαίνει προσφορά, κάτι που έμαθα να κάνω από μικρός μιας και είμαι και τακτικός αιμοδότης.
Η ιστορία με το πώς προέκυψε η Κερκίνη ξεκινά 1 χρόνο πριν, όταν το πανεπιστήμιο μας είχε πάει εκεί. Αμέσως είχα προσέξει ότι υπήρχαν αρκετά σκουπίδια και ήταν εύκολα αντιληπτό το φαινόμενο του ευτροφισμού στην λίμνη. Είχα ρωτήσει γιατί δεν γίνεται κάτι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό (πριν ακούσω ακόμη για την δράση). Αφού έμαθα για την δράση και θεωρώντας την ένα πολύ καλό ξεκίνημα εθελοντικής προσφοράς αποφάσισα να προσφέρω κι εγώ όσο μπορώ για να μειωθεί το πρόβλημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου